Γιορτή για τους μικρούς μας φίλους...

... σήμερα στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρίων!

Φίλες και Φίλοι,
Καλησπέρα. Βρισκόμαστε στην 2η ημέρα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος Βραγκιανιτών και σήμερα γιορτάζουμε με τα παιδιά.

Βρισκόμαστε σε έναν ιστορικό χώρο για την περιοχή μας. Το δημοτικό σχολείο των Νεοχωρίων ιδρύθηκε και λειτούργησε το 1912. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του πέρασαν από εδώ πολλοί μαθητές (συντοπίτες μας ή μη) και δίδαξαν πολλοί και σπουδαίοι δάσκαλοι. Όλους αυτούς τιμούμε και θυμόμαστε εκτός των άλλων σήμερα.

Το σχολείο έμεινε ενεργό μέχρι το 1993 και για πολλά χρόνια ήταν το μοναδικό της περιοχής που λειτουργούσε όλη την ημέρα. Οι δυσκολίες (οικονομικές και άλλες) πολλές. Όπως επίσης οι δυσκολίες και οι κακουχίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι συγχωριανοί μας, μεγάλο μέρος του χρόνου σε έναν τέτοιο τόπο. Για αυτό οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να γευματίζουν εδώ, καθώς λειτουργούσε και εστιατόριο.

Οι γυναίκες της περιοχής ήταν πάντα δίπλα στο σχολείο και τις ανάγκες των παιδιών τους. Σήμερα για να τιμήσουμε αυτές και την προσφορά τους, οι γυναίκες του χωριού προσφέρουν σε όλους τοπικά εδέσματα και τις ευχαριστούμε γι αυτό... Συγχαρητήρια από όλους μας και ένα θερμό χειροκρότημα για την προσπάθειά τους! Ο Σύλλογος συμπληρώνει την προσφορά με δωρεάν αναψυκτικά!

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους σήμερα έχει ως εξής: Διαγωνισμός Ζωγραφικής, Θερινό Cinema και απονομή χρηματικών επαίνων στους μαθητές του χωριού μας που ζούν και δίνουν ελπίδα στα Βραγκιανά χειμώνα – καλοκαίρι.

Οι έπαινοι και τα έξοδα της εκδήλωσης επιβαρύνουν μόνο το Σύλλογο. Οι προσπάθειές μας για τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα είναι συνεχείς, οπότε καλούμε και εσάς να ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας, ως προς τις συνδρομές σας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Αχελώου για την παραχώρηση του χώρου και την υποστήριξη που μας παρείχε σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε!

Δίνουμε ραντεβού στις 16 Αυγούστου στην Παναγία Επισκοπή για το αποχαιρετιστήριο Γλέντι μας... Σας περιμένουμε!

Καλή διασκέδαση σε όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα