Βραγκιανίτες στο έλεος κάθε λογής αρχόντων...

Άρθρο του Προέδρου Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Θ. Αγόρη, στη Φωνή Λεοντίτου - Ιούνιος 2011.

Βραγκιανίτες στο έλεος κάθε λογής αρχόντων...

Τηλεγράφημα στον «Καλλικράτη»: Γυμνάσιο και Δημοτικό Σχολείο κλειστά. Στοπ. Δημαρχείο και Ταχυδρομείο υπολειτουργούν. Στοπ. Ιατρείο με «δανεικούς» γιατρούς. Στοπ. Βραγκιανίτες σε απόγνωση. Στοπ.

Η κατάσταση, που διαμορφώνεται στα Βραγκιανά, κεφαλοχώρι κάποτε στην περιοχή του, είναι αποκρουστική. Οι πολίτες του τόπου μας βιώνουν τον απόλυτο εξευτελισμό, καθώς αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Πολίτες χωρίς βοήθεια, χωρίς ελπίδα, χωρίς δικαιώματα… Προσέξτε! Χωρίς να απολαμβάνουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα! Χωρίς Παιδεία, Υγεία, Επικοινωνία κι ενώ στις υποχρεώσεις τους είναι τυπικότατοι.

Έξι μήνες μετά τα «εγκαίνια του Καλλικράτη», ο τόπος μας αντί να ενισχύεται απογυμνώνεται από σειρά υπηρεσιών και οι Βραγκιανίτες παραμένουν στο έλεος των κάθε λογής Αρχόντων.

Και το παράλογο της υποθέσεως; Τη στιγμή που αποδομείται το κοινωνικό κράτος στην πιο απομακρυσμένη – από τις αντίστοιχες «ανοιχτές» υπηρεσίες – περιοχή του Δήμου Αργιθέας, άλλες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν δύο γιατρούς να «πίνουν καφέ» στα καφενεία τους!

Μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας τον περασμένο Μάιο, επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο Αργιθέας, Χρήστο Καναβό και του θέσαμε τα ζητήματα που απασχολούν τους συγχωριανούς μας.

Δεν ξέρω αν για όλα τα «δεινά» φταίει αυτό το «Κτήνος ο Καλλικράτης», μα περιμένουμε δράσεις και αποτελέσματα. Ζητάμε ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα χωριά του Δήμου και ικανοποιημένους τους συνδημότες μας από το Ανθηρό, στο Λεοντίτο και στη Στεφανιάδα ως τα Βραγκιανά, το Καταφύλλι και το Αργύρι.

Σαν νέοι άνθρωποι έχουμε ζήσει από μικροί όσα μας έφεραν ως εδώ και απευχόμαστε τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής τακτικής.

Ως Σύλλογος στηρίζουμε το χωριό μας, διεκδικώντας όσα δικαιούμαστε και φοβούμενοι τα χειρότερα. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη στα δίκαια, μα και να αντιδράσουμε εντόνως στα άδικα.

Κι όλα αυτά για να μην καταλήξουμε «Αγανακτισμένοι στα Βραγκιανά». Για να μην αναγκαστούμε να πούμε κάποια στιγμή «Βραγκιανά έσβησαν. Στοπ.»

Κωνσταντίνος Θ. Αγόρης

Πρόεδρος Δ.Σ. Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα