Επιστολή Προέδρου ΔΣ στο katafylli.gr!

Από www.katafylli.gr

(http://katafylli.gr/index.php/nea/5-nea/119-to-neo-d-s-vragkianiton-2011)


Στις 8 Μαΐου 2011 ο Σύλλογος Βραγκιανιτών διεξήγαγε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. Εκλέχτηκαν (κατά σειρά εκλογής) οι:

α. Αγόρης Κωνσταντίνος του Θεοχάρη

β. Χαντζή Φωτεινή του Δημητρίου

γ. Παπαντώνης Παναγιώτης του Θεοδόση

δ. Μυγδανάλευρος Σπύρος του Ηλία

ε. Λέτσιος Βασίλης του Τηλεμάχου

στ. Κωσιωρής Περικλής του Δημοσθένη

ζ. Σακελλάρη Καίτη του Κωνσταντίνου

Το νέο Δ. Σ συνεδρίασε στις 15 Μαΐου 2011 και συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα ως εξής:

α. Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Αγόρης

β. Αντιπρόεδρος: Σπύρος Μυγδανάλευρος

γ. Γραμματέας: Φωτεινή Χαντζή

δ. Ταμίας: Παναγιώτης Παπαντώνης

ε. Έφορος : Περικλής Κωσιωρής

στ. Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Βασίλης Λέτσιος

ζ. Μέλος: Σακελλάρη Καίτη.

Σε επιστολή του προς το katafylli.gr, o Πρόεδρος του Δ. Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Αγόρης, επισημαίνει:

«Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει… Η όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο και τους συγχωριανούς μας παραμένει η ίδια!»

Δείχνοντας στην πράξη την ομοψυχία των Βραγκιανιτών να αγωνιστούν για το Σύλλογό τους, το Χωριό τους τα Βραγκιανά και την ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας ο Πρόεδρος αρχίζει την επιστολή του - με επαινετικό λόγο - τον απολογισμό του προηγούμενου Δ. Σ.

Απολογισμός

«Η διετία που “φεύγει”, χαρακτηρίζεται απ’ όλους πολύ επιτυχημένη. Νέα άτομα ήρθαν και “μπόλιασαν” με φρέσκιες ιδέες την εμπειρία των παλαιότερων και προσπάθησαν όλοι μαζί να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω.

Ο πρωταρχικός στόχος, που τέθηκε τότε ήταν η ενδυνάμωση του Συλλόγου, η επανένωση των Μελών αυτού και η επαναδραστηριοποίησή του σε σειρά θεμάτων.

Συνεχίστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, που γίνονταν στα Βραγκιανά, ενώ προστέθηκαν και νέες, όπως η Παιδική Γιορτή – το Party στον Αχελώο – οι Αθλητικές Δραστηριότητες - η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τους μόνιμους κατοίκους και τους μικρούς μαθητές του τόπου μας.

Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ικανοποίηση των Μελών μας και στη σύσφιξη των σχέσεων των τελευταίων. Παράλληλα, έγινε προσπάθεια “ενίσχυσης” του Ταμείου μας και αγοράς υλικού χρήσιμου για τη “στήριξη” των δραστηριοτήτων μας.

Η επανέκδοση της Φωνής Βραγκιανιτών, μετά από 12 περίπου χρόνια “απουσίας”, αποτέλεσε για εμάς μεγάλο στοίχημα και μετά την “ενθουσιώδη υποδοχή” που της επεφύλαξαν συγχωριανοί και φίλοι έγινε το “καμάρι” μας. Μια Φωνή για τον τόπο μας, μια Φωνή που φιλοξενεί νέους ανθρώπους, μια Φωνή που κάνει πέρα τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, μια αντικειμενική Φωνή που ενώνει, ενημερώνει και μορφώνει.»

Στόχοι νέου Δ. Σ.

«Από αυτό το σημείο πιάνουμε και σήμερα το “νήμα”. Το νέο Δ.Σ. με την προσθήκη δύο νέων προσώπων και τις όποιες αλλαγές στα “αξιώματα» και στις «θέσεις”, πήρε επιπλέον φρεσκάδα και ώθηση για να συνεχίσει τη δουλειά. Συνεχίζει, γνωρίζοντας το βάρος των υποχρεώσεων που φέρει απέναντι στην Ιστορία και την Παράδοση μας, ακούγοντας την απαίτηση όλων να αποτελέσει “γέφυρα πολιτισμού” ανάμεσα στις διάφορες γενιές, διευρύνοντας το πεδίο δράσης του, δυναμώνοντας το λόγο του, κοιτώντας το καλό του τόπου μας και επιστρέφοντας στην πλούσια Παράδοση μας (είτε αφορά εκδηλώσεις, είτε λοιπές δράσεις). Και φυσικά όλα αυτά, δρώντας εντός των πλαισίων, που θέτει το Καταστατικό του Συλλόγου μας.

Τα χωριά μας, αλλά και η Αργιθέα γενικότερα, βρίσκονται σε κομβικό σημείο. Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές σε συνδυασμό με την υλική και πνευματική φτώχεια συνθέτουν μια εικόνα άγρια και απογοητευτική. Μια ζοφερή πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει! Οι Σύλλογοι πρέπει να αποτελέσουν τις “εστίες αναζωπύρωσης” του λαϊκού ενδιαφέροντος, να ενθαρρύνουν τις συζητήσεις μεταξύ των Μελών τους, να αναδείξουν τα προβλήματα κάθε περιοχής και να αναζητήσουν – προτείνουν λύσεις εφικτές και ουσιαστικές.

Ο Σύλλογος Βραγκιανιτών βλέποντας την κατάσταση που διαμορφώνεται, τις μικροπολιτικές πρακτικές – τους διπολισμούς – τις έριδες που μας έφεραν εδώ (και δίχασαν τον κόσμο) και φοβούμενος τα χειρότερα, αναλαμβάνει δράση!

Δεν αντιπολιτευόμαστε κανέναν, δεν συμπολιτευόμαστε με κανέναν. Κινούμαστε παράλληλα προς κάθε Αρχή και όχι αντίθετα. Είμαστε δίπλα και όχι απέναντι, με κριτήριο πάντα το συμφέρον του χωριού μας. Βάζουμε πλάτη στα καλά, αντιδρούμε στα άσχημα. Δεν χωρίζουμε, αλλά ενώνουμε… ανθρώπους, μυαλά, δυνάμεις, όρεξη και προσβάσεις!

“Πατώντας” στο παραπάνω καλώ, μέσω του βήματος που μου δίνετε, όλους τους Συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου (πρώην Δήμος Αχελώου) σε συστράτευση. Κάνω το πρώτο βήμα και σας καλώ να ιδρύσουμε ένα άτυπο όργανο, που θα κινείται παράλληλα με τους Συλλόγους και στο οποίο θα μετέχουν οι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών.

Ένα Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων (δημοτικής ενότητας) Αχελώου, που θα συνεδριάζει 2 – 3 φορές το χρόνο, θα εξετάζει τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας (τα οποία στην πλειονότητά τους είναι κοινά), θα τα ιεραρχεί, θα αναζητεί - θα απαιτεί, αλλά και θα προτείνει λύσεις!

Ένας για όλους και όλοι για έναν, με λίγα λόγια. Σκοπός μας η προσφορά στον τόπο και τους συγχωριανούς, μέσα πάντα σε πλαίσια κόσμια και ακομμάτιστα, όπως ακριβώς ορίζουν τα Καταστατικά μας και επιθυμούν τα Μέλη μας.

Σας καλώ λοιπόν, να ενώσουμε φωνές και δυνάμεις, να ανταλλάξουμε ιδέες και πρακτικές. Να πορευτούμε μαζί σε μια εποχή που τα χωριά μας “κλείνουν”, οι Σύλλογοι αναζητούν ρόλο, χάνουν την αίγλη τους και την επαφή με τα Μέλη τους.

Για την υλοποίηση – οργάνωση της παραπάνω πρότασης θα επικοινωνήσω με κάθε Πρόεδρο ξεχωριστά και είμαι διατεθειμένος να σας φιλοξενήσω στα Βραγκιανά, την έδρα του πρώην δήμου Αχελώου, για να στείλουμε μήνυμα ενότητας και αγαστής συνεργασίας. Για να στείλουμε μήνυμα ότι η Δυτική Αργιθέα είναι ζωντανή και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες πως στόχος μου είναι η ανιδιοτελής προσφορά και συνεργασία. Στόχος μου επίσης, να “ανοίξει” ο Σύλλογος τα σύνορά του και μέσω της σύστασης “Ομάδων Εργασίας” με συγκεκριμένα αντικείμενα (όπως ορίζει και το Καταστατικό μας) να συσπειρώσει και να συγκεντρώσει γύρω του όλο και περισσότερους ανθρώπους.»

Τους ευχόμαστε επιτυχημένη και δημιουργική θητεία.

Το katafylli.gr είναι πρόθυμο να προβάλει το έργο του Συλλόγου και τα προβλήματα του τόπου μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα