Απολογισμός Εκδηλώσεων Συλλόγου - 2011

Αγαπητά Μέλη - αγαπητοί Φίλοι,
Οι φετινές μας εκδηλώσεις στα Βραγκιανά χαρακτηρίζονται από επιτυχία, πλούτο, συχνές εναλλαγές συναισθημάτων και τοπίων.

Μας έδωσαν την ευκαιρία να ανταμώσουμε, να κουβεντιάσουμε, να προβληματιστούμε για όσα απασχολούν τον τόπο μας, να (ανα)ζητήσουμε λύσεις.

Οι φετινές εκδηλώσεις μας έφεραν πιο κοντά, τόσο εμάς όσο και τη νέα γενιά. Μας έδωσαν, παράλληλα την ευκαιρία, να ξαναθυμηθούμε και να αναδείξουμε ξεχασμένες όμορφες γωνιές του χωριού μας.

Δεν θα διστάσω να μιλήσω για έναν Σύλλογο δυνατό, που μέσα σε ένα δίμηνο σχεδίασε και εκτέλεσε ένα δυνατό - εναλλακτικό 7ήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, την ώρα που άλλοι Σύλλογοι της περιοχής μας (τοπικοί ή Αργιθεατών) παραμένουν για ακόμη μια χρονιά ανενεργοί, στις σφραγίδες και τα λόγια τα μεγάλα ή στην καλύτερη περίπτωση σε 3ήμερα πανηγύρια!

Ο Σύνδεσμος Βραγκιανιτών ξαναγίνεται πρωτοπόρος μέσα από τη δυναμική της Νέας Γενιάς, που πλέον μπαίνει ξεκάθαρα μπροστά. Κι αν αυτό δεν το υπολογίζουν αυτοί που πρέπει, μας αρκεί που το εκτιμούν οι συγχωριανοί μας. Μας αρκεί που οι τελευταίοι κατανοούν πως ο Σύλλογός μας έρχεται και καλύπτει το κενό των δημοτικών πολιτιστικών (και άλλων) δράσεων.

Θα αναρωτηθείτε, φυσικά, πως τα καταφέρνουμε εκεί που τα "προγράμματα" και τα κονδύλια χωλαίνουν; Απλό!
Με εθελοντική εργασία και προσφορά... Οι Βραγκιανίτες κρύβουν δύναμη και διάθεση προσφοράς αξιοθαύμαστη! Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που δεν σταματούν να μας εκπλήσουν!

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων είδα γιαγιάδες να μας προσφέρουν υλικά από τον κήπο τους. Είδα μανάδες να φτιάχνουν πίτες και γλυκά για να προσφέρουμε στις εκδηλώσεις μας. Είδα μπαρμπάδες να μας σταματούν στο δρόμο για να δώσουν 2 και 5 ευρώ εισφορά από το υστέρημά τους. Είδα συγχωριανούς να κάνουν αγόγγιστα και εθελοντικά 4 και 5 δρομολόγια με τα αγροτικά τους για να καλύψουν τις ανάγκες του Συλλόγου.

Συνάντησα ολόκληρες οικογένειες να μας ανοίγουν τα σπιτικά τους και να μας προσφέρουν τα πάντα... Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η "οικογενειοκρατεία" με εντυπωσίασε!

Όλους αυτούς τους ευχαριστώ θερμότατα. Όλους αυτούς τους θαυμάζω και τους χειροκροτώ!

Εκεί που συγκινούμαστε, ξεχνούμε κούραση και άγχος είναι όταν βλέπω ανθρώπους (και κυρίως τους μόνιμους κατοίκους) να χαμογελούν, να μας σφίγγουν τα χέρια και να μας λένε ακόμη και ευχαριστώ! Το "γυρνώ" πίσω: Εμείς ευχαριστούμε!

Ας μην κλείνουμε τα μάτια, όμως. Η πραγματικότητα είναι "εκκωφαντική" και οι καταστάσεις για τα Βραγκιανά ολοένα και θα δυσκολεύουν!
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Σύλλογος αυτός θα παλέψει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τον ερχόμενο χειμώνα - γιατί η δουλειά δεν τελειώνει στις 16 Αυγ - για να γράψει κάποια στιγμή στην Φωνή Βραγκιανιτών, "Βραγκιανά: Ανοικτόν"!

Καλή αντάμωση,

Κωνσταντίνος Αγόρης
Πρόεδρος ΔΣ Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα