Ποιος τορπιλίζει το διάλογο στην Αργιθέα;

Που είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου;

Υπέρ του ανοιχτού διαλόγου -για τα τοπικά προβλήματα- με τους Συλλόγους δήλωνε ο Δήμαρχος Αργιθέας, Χρήστος Καναβός, μέσω συνέντευξης στη Φωνή Βραγκιανιτών (Ιούλιος 2011).
Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες και οι Σύλλογοι της Αργιθέας παραμένουν αποκλεισμένοι... Ποιος τορπιλίζει τελικά το διάλογο; Το καλοκαίρι στη Λαϊκή Συνέλευση βγάλαμε πολλά συμπεράσματα...

Και κάτι ακόμη... Ο Πολιτιστικός Οργανισμός, που αναφέρει ο κ. Καναβός, τι ρόλο έχει; Που είναι και από ποιον διοικείται; Πως χρηματοδοτείται και που διοχετεύει τα ποσά που προβλέπονται σε κάθε Δήμο για τον Πολιτισμό;
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βραγκιανιτών Καρδίτσας δηλώνει υπερήφανος, που με τα πενιχρά οικονομικά του και τη συνδρομή των χωριανών διοργανώνει κάθε χρόνο πολυποίκιλες εκδηλώσεις εφάμιλλες μεγάλων Δήμων!

Και για όσους αναρρωτιούνται, μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ ως στήριξη από το Δήμο Αργιθέας! Μοναχά υλικοτεχνική υποστήριξη (κι για αυτό έχουμε ευχαριστήσει πολλές φορές)!
Πέρυσι ζητήσαμε μια μικρή συμβολική βοήθεια ύψους 1.000 ευρώ... Η απόφαση που ελήφθη από το Δημ Συμβούλιο Αργιθέας ήταν θετική, αλλά το ποσό αυτό δεν έφτασε ποτέ στο Ταμείο μας! Οι δικαιολογίες πολλές, αλλά καθόλου ικανοποιητικές για έναν Σύλλογο που φέρει εις πέρας ένα δύσκολο και απαιτητικό πολιτιστικό πρόγραμμα, που σε άλλες περιοχές αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής προς τους δημότες του!

Κωνσταντίνος Αγόρης 

Πρόεδρος ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου