Σαν σήμερα "Η Μεγάλη Νύχτα" στα Βραγκιανά!


Ο Σύλλογος Βραγκιανιτών τιμά την αιματηρή επέτειο!

Απόψε συμπληρώνονται 150 χρόνια από την άλωση της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών! Μοναχοί και λαϊκοί έπεσαν -τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1862- στα χέρια αδίστακτων Τουρκαλβανών, που δεν άφησαν τίποτε όρθιο...

Ο Σύλλογός μας, στοχεύοντας στη διατήρηση της ιστορίας του τόπου μας, εξέδωσε το περασμένο καλοκαίρι σχετική συλλεκτική - επετειακή έκδοση! Περιέχονται σπουδαία και άγνωστα στοιχεία της Ιστορίας, μαρτυρίες χωριανών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την "Αγιά Σωτήρα", που λίγοι είχαν τη δυνατότητα να δουν...

Σημείωση: Την έκδοση χαιρετίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος και οι επίσκοποι Καρδίτσας και Φαναριοφερσάλλων κκ Κύριλλος, Κυθήρων κκ Σεραφείμ, Αυλώνος κκ Χριστόδουλος και ο ηγούμενος της ΙΜ πανοσιολογιότατος Λεόντιος.
Την επιμέλεια υλικού έκαναν οι Λάμπρος Πολύζος και Θανάσης Καραγεώργος. Σημαντικό υλικό έδωσε ο Δημήτρης Χαντζής, ενώ μέρος της φωτογράφισης της περιουσίας της Μονής έκανε ο Θωμάς Λέτσιος.

Πάρτε το βιβλίο "Η Μεγάλη Νύχτα" και μέσω αυτού στηρίξτε το μοναστήρι μας και λοιπά έργα πολιτισμού στα Βραγκιανά!

Για την προμήθεια του βιβλίου μας στείλτε email στο vragianites@gmail.com ή καλέστε στο 697 96 92 996 (Κωνσταντίνος Αγόρης)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα

Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο ΔΣ του Συλλόγου μας από τους Απανταχού Καρδιτσιώτες!