Η “πηγή” του κακού...

 ... και το ακατάλληλο νερό των Βραγκιανών!

του Κωνσταντίνου Αγόρη - Προέδρου ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας

Απάντηση σε έναν χωριανό. Όταν ο Σύλλογος Βραγκιανιτών προειδοποιούσε για το ακατάλληλο νερό των Βραγκιανών, η Δημοτική Αρχή μας καθησύχαζε... Ήξερε; Δεν ήθελε να μάθει; Όπως κι αν έχει, μπήκε σε κίνδυνο η ζωή εκατοντάδων πολιτών!

Αβάσιμες, κακοήθεις και χωρίς καμία τεκμηρίωση, χαρακτηρίζει το ΔΣ του Συλλόγου Βραγκιανιτών Καρδίτσας, τις κατηγορίες “περί μη ενδιαφέροντος στο θέμα ελέγχου - καθαρισμού δεξαμενών και δικτύου ύδρευσης του χωριού, καθώς και αβλεψίας από μέρους του”, που εξαπέλυσε εναντίον του ο συγχωριανός Βασίλης Τσιούμας μέσα από τον τοπικό Τύπο.

Το ζήτημα της καταλληλότητας του νερού των Βραγκιανών είναι για εμάς μείζονος σημασίας. Το αποδεικνύουμε διαρκώς είτε μέσω της “Φωνής Βραγκιανιτών” που εκδίδουμε είτε μέσω των Λαϊκών Συνελεύσεων που διοργανώνουμε είτε σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που έχουμε με τους τοπικούς άρχοντες. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι εδώ δεν χωρούν ούτε “σκοπιμότητες” και αποπροσανατολισμοί της κοινής γνώμης, ούτε “καθησυχαστικά λόγια στα καφενεία”... Σοφό είναι να θυμίσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο λίγες από τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει μέσω της Φωνής Βραγκιανιτών (Ιούλιος 2011), δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας:
  1. Καταγράψαμε το πρόβλημα σε ρεπορτάζ ως εξής:
Ακαθάριστες οι δεξαμενές ύδρευσης στα Βραγκιανά!
Αρκετός προβληματισμός υπάρχει για το θέμα καθαρισμού των δεξαμενών στα Βραγκιανά. Σε πολλές περιπτώσεις αυτός γίνεται από τους ίδιους τους κατοίκους, αφού εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο. Το ερώτημα τέθηκε στο Δήμαρχο κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας και η απάντησή του ήταν πως οι δεξαμενές καθαρίζονται κανονικά. Ποιος λέει την αλήθεια τελικά;”.
Να σημειώσουμε ότι βάση του ρεπορτάζ αποτέλεσε η... οργή και η απόγνωση των μονίμων κατοίκων!
  1. Θέσαμε το ζήτημα στο Δήμαρχο Αργιθέας Χρήστο Καναβό μέσω συνέντευξης στο ίδιο φύλλο:
Φ.Β.: Οι Βραγκιανίτες καταγγέλλουν ότι οι δεξαμενές έχουν να καθαριστούν από το Δήμο πολύ καιρό. Μάλιστα σχεδόν πάντα τις καθαρίζουν μόνοι τους.
Χρήστος Καναβός: Δεν αληθεύει αυτό. Κάποιες δεξαμενές και είναι καταγεγραμμένο αυτό καθαρίστηκαν από υπάλληλό μας. Κάθε δυο χρόνια θα καθαρίζονται!
Φ.Β.: Ξέρετε ποιες και πότε καθαριστήκαν;
Χ.Κ.: Ο αντιδήμαρχος Αχελώου ξέρει, θα τον ρωτήσω και θα σου πώ”.
Και δεν είναι μόνον αυτά. Σε κάθε Λαϊκή Συνέλευση, υπερτονίζουμε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας των συγχωριανών μας (πχ γιατρός, νερό), προτείνουμε λύσεις και πιέζουμε για άμεση πρόβλεψη.
Την ώρα που ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βραγκιανιτών Καρδίτσας αποδεικνύει -σε σειρά ζητημάτων- τα γρήγορα αντανακλαστικά του, κάποιοι επιμένουν να διαστρεβλώνουν τις ενέργειές και τις πρωτοβουλίες του. Εμμένουμε στην τήρηση του καταστατικού, που αναφέρει ότι το ΔΣ υποχρεούται για τη “συλλογική υπεύθυνη μελέτη των τοπικών προβλημάτων, την ΠΡΟΒΟΛΗ και ΠΡΟΩΘΗΣΗ των στους αρμόδιους, υπεύθυνους Κρατικούς και Κυβερνητικούς φορείς για επίλυση»! Εμμένουμε στο να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για κάθε Βραγκιανίτη, που για εμάς αποτελεί ζήτημα Πολιτισμού!
Πληροφορούμε άπαντες ότι παρακολουθούμε το συγκεκριμένο ζήτημα στενά. Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από τους αρμοδίους της τοπικής αρχής Αργιθέας ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και περιμένουμε. Όχι γιατί κωλυσιεργούμε, αλλά γιατί σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε! Η ώρα της απόδοσης ευθυνών δεν θα αργήσει...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα