Καταδικάζω τη ανοησία, απ' όπου κι αν προέρχεται!

Πυρ και μανία είναι, μαθαίνω, τα γνωστά κέντρα (λήψης αποφάσων, θέλουν να ονομάζονται... κι εδώ γελάμε!) των Ανθηριωτών με το τελευταίο "ρεπορτάζ" μου, περί μεταφοράς της έδρας του Δήμου Αργιθέας από το Ανθηρό στα Βραγκιανά!

Και τι δεν άκουσα... Ότι "τορπιλίζεται η ενότητα", ότι "κάποιοι πολεμούν την έδρα" και άλλα σχόλια επιθεωρησιακού επιπέδου! Βούηξαν τα ανθηριώτικα καφενεία της Αθήνας. Μόνο ότι "επιχειρείται ανατροπή... πολιτεύματος" δεν μας είπαν! Κρίμα στους χωριανούς, που κάθονται και τους ακούνε... Πηγή αυτών, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι η πίκρα για τη δεύτερη θέση του Ανθηρού στην απογραφή (πίσω από τα Βραγκιανά).

Λίγα πράγματα για να εξηγούμαστε:
1. Το άρθρο με θέμα τη μεταφορά έδρας ήταν άκρως χιουμοριστικό και στα πλαίσια της σάτιρας, που ο κΥνογράφΩς χρησιμοποιεί στην τελευταία σελίδα της Φωνής Βραγκιανιτών. Καλό θα είναι, λοιπόν, οι λίγοι (ευτυχώς) που τρώγονται με τα ρούχα τους να βάλουν περισσότερο χιούμορ στη ζωή τους.

2. Το ρεπορτάζ γεννήθηκε, ως ιδέα, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011 και ήθελε να αναδείξει την προσπάθεια των Βραγκιανιτών να ενισχύσουν τον τόπο τους. Ήθελε να δείξει ότι και σχέδιο είχαμε και τους κατάλληλους ανθρώπους να το "τρέξουν". Και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Λάζαρος Νάκος, και ο τότε αντιδήμαρχος, Γιώργος Σακελλάρης, και η πρώην  πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου μας, Καίτη Σακελλάρη, έδωσαν μια σπουδαία μάχη για να κερδίσουμε το "στοίχημα" μαζί με όλους τους χωριανούς και τους ανθρώπους που μετέχουν στα κοινά. (σσ: Τους υπόλοιπους δεν τους αναφέρω για να μην ξεχάσω κανέναν και υπάρξει πρόβλημα).

3. Η κουβέντα, που ακολούθησε στα καφενεία - γνωστά "στέκια παραγωγής παρα-πολιτικής" φανερώνει το πρόβλημα μεγάλης μερίδας πολιτών και πολιτευόμενων στον τόπο μας. Η έλλειψη "ανοιχτών πολιτικών οριζόντων" μας κράτησε πίσω στο παρελθόν και φαίνεται ότι μας οδηγεί και τώρα! Δυστυχώς.

4. Απ' την άλλη (ευτυχώς) στα Βραγκιανά, τέτοια ζητήματα είναι προ πολλού λυμένα. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, η κριτική και ο αντίλογος είναι καλοδεχούμενος, βάση για διαβούλευση και δημιουργικές ρήξεις. Για διαβάστε να μάθετε, αγαπητοί φίλοι, τι έχουν περάσει οι πρώην δήμαρχοι της περιοχής και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και μετά ελάτε να "ζυγίσουμε" πόση και ποια κριτική έχει ασκηθεί στο δήμαρχο Αργιθέας.

5. Όλοι οι Βραγκιανίτες σέβονται και το αποτέλεσμα των εκλογών του 2010 και το ρόλο του Δημάρχου - Δημοτικού Συμβουλίου. Πρώτοι εμείς ευχόμαστε καλή συνέχεια στη θητεία τους για το καλό του τόπου. Πρώτοι εμείς παραμερήσαμε την αδιαφορία των τοπικών αρχών προς τα εκλεγμένα μέλη των συλλόγων και συνεχίζουμε να ζητούμε συνάντηση για κοινές δράσεις. Ποιος δεν θυμάται, την αγωνιώδη έκκληση του προέδρου, Κωνσταντίνου Αγόρη, το καλοκαίρι στη Λαϊκή Συνέλευση Βραγκιανών για συντονισμό κινήσεων; Ποιος δεν θυμάται τη βουβαμάρα που έπεσε από πλευράς δημοτικής πλειοψηφίας (εξαιρείται ο Γιώργος Σακελλάρης, που στην τοποθέτησή του το επανέφερε στο τραπέζι);

6. Μιλούν ορισμένοι για προσπάθειες ανατροπής της κατάστασης στο Δήμο. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση στην Αργιθέα "γέρνει" πολύ προς τα δυτικά με δική τους ευθύνη... Ξεχνούν ότι την ώρα που κουβεντιάζουν (οι ίδιοι) για τον επόμενο δήμαρχο Αργιθέας (Καναβέ, μπορεί να μη σε θέλουν, αλλά εγώ είμαι μαζί σου), ο τόπος μας βουλιάζει. Αδρανούν όταν μπροστά στη "δόξα της εύκολης ατάκας", απαξιώνεται η κριτική και άλλη φωνή.

7. Ως κΥνογράφΩς δηλώνω περήφανος, που κάποια ΦΩΝΗ από τα Βραγκιανά επιμένει να ενοχλεί και να τσιγκλάει. Είμαι χαρούμενος, που κι εγώ μαζί με άλλους αποτελώ αξιοσημείωτη γραφίδα στη μικρή περιοχή μας. Επιτέλους, ο λόγος στον πολίτη... Μας πήρε ο ύπνος, αδέρφια, και γείραμε...

8. Κι αφού το θέμα το σοβαρέψατε τόσο πολύ, ας ξαναδούμε τα αποτελέσματα της απογραφής: Βραγκιανά 502 κάτοικοι, Ανθηρό 462 κάτοικοι, Πετρίλια 315 κάτοικοι! Ας μας πουν αυτοί που "σκίζουν τα ιμάτιά τους" περί σοβαρότητας, τι πρέπει να αλλάξει ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΥ χωριού της Αργιθέας.

Ευχαριστώ για την προσοχή.

Τιμή μου να (σας) ανάβω φωτιές,
ο κΥνογράφΩς

ΥΓ: Δήμαρχε, διάβασε τι έγινε εχθές μετά την κοπή της πίτας των συλλόγων. Δες τι αποκάλυψε ο Στέφανος Μόκκας εδώ.
Σου σκάβουν το λάκκο... Αίσχος... Θα πρέπει να ξέρουν αυτοί οι κύριοι ότι η Δημοκρατία δεν Τρομοκρατείται (σούπερ σλόγκαν, αλλά κλεμμένο από Σαμαρά - τζιζ κακά). Εγώ κι ο Αγόρης (που απουσιάζαμε συνειδητά) "καταδικάζουμε τη βία (κατά των Δημάρχων) απ' όπου κι αν προέρχεται"! Είμαστε μαζί σου. Οι τρεις μας μπορούμε να τους κερδίσουμε στις εκλογές. Σκέψου του κι άσε τους Ανθηριώτες, που προωθούν άλλον εν όψει Ιουνίου 2014!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα