Μεταφορά έδρας στο Δήμο Αργιθέας...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρώτες συζητήσεις - διεργασίες μεταξύ του δημάρχου Αργιθέας, Χρήστου Καναβού, και των συνεργατών του για τη μεταφορά της έδρας του Δήμου από το Ανθηρό στα Βραγκιανά. Τα πρόσφατα, επίσημα αποτελέσματα της απογραφής του 2011, που φέρνουν το χωριό μας πρώτο σε αριθμό κατοίκων δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη δημοτική αρχή...

Όπως ενημερωθήκαμε κι εμείς, κατά την απογραφή, είχαμε:
1. Βραγκιανά: 502 κάτοικοι
2. Ανθηρό: 462 κάτοικοι
3. Πετρίλια: 315 κάτοικοι

Σύνολα:
1. Δημοτική Ενότητα Αχελώου (4 χωριά): 1.168 κάτοικοι
2. Δημοτική Ενότητα Αργιθέας (8 χωριά): 1.375 κάτοικοι
3. Δημοτική Ενότητα Αθαμάνων (8 χωριά): 908 κάτοικοι

Σύνολο Δήμου Αργιθέας: 3.450 κάτοικοι.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς φαίνεται πως ο Χρήστος Καναβός μετά την παράδοση του δημαρχιακού αξιώματος στον Θανάση Οικονόμου (η προεκλογική συμφωνία όριζε το μοίρασμα της 4ετίας) παραδίδει και την έδρα του δήμου. Η αλήθεια είναι ότι το "ανεβοκατέβασμα" του κ. Καναβού στην κοιλάδα του Αχελώου (για τα διάφορα συνέδρια με τους γειτονικούς δήμους της Άρτας) είχαν στείλει από νωρίς το μήνυμα της αλλαγής...

Στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ηλεκτρονική Φωνή Βραγκιανιτών με τον επόμενο δήμαρχο Αργιθέας, κ. Οικονόμου, ενημερωθήκαμε πως στόχος του είναι να εγκαταλείψει το σχέδιο για τη σήραγγα Τυμπάνου και να προωθήσει την βελτίωση των δρόμων από την πλευρά της Ευρυτανίας ώστε οι Βραγκιανίτες να φτάνουν γρηγορότερα και ασφαλέστερα στον τόπο τους. "Το ΥΠΟΓΡΑΦΩ", μας δήλωσε "ότι ο δρόμος από Ευρυτανία θα είναι έτοιμος πριν το καλοκαίρι και πως σε συνεργασία με το δήμαρχο Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, στον οποίο μίλησε και ο Δημήτρης Παπακώστας σε κοινό γεύμα που είχαμε, θα φέρουμε την ανάπτυξη από το Καρπενήσι και στην Αργιθέα".

Το κλίμα που επικρατεί στα καφενεία των Βραγκιανών είναι πανηγυρικό. "Τίποτα δεν μας τρομάζει", λένε οι κάτοικοι και τσουγκρίζουν ποτήρια με (μολυσμένο) νερό! Ανθηριώτες φίλοι τηλεφωνούν ήδη για τα συγχαρητήρια, ενώ οι της Ανατολικής παραμένουν πικραμένοι που δεν θα δουν ούτε ίντερνετ ούτε άσφαλτο!

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, προς τον Θανάση Οικονόμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βραγκιανιτών Κωνσταντίνος Αγόρης ζήτησε να του παραχωρηθεί 10σέλιδη συνέντευξη (από τον Θανασό) για το νέο φύλλο της Φωνής. Εκεί θα αναλυθεί καθώς φαίνεται όλο το όραμα του νέου ηγέτη της Αργιθέας.

Στα περίεργα της υπόθεσης; Οι προσπάθειες του Λάμπρου Τσιβόλα να βρει τον αριθμό φαξ του νέου δημαρχείου (πρώην Αχελώου), η μεταφορά όλων των δημοτικών υπαλλήλων στα Βραγκιανά και τα λεωφορεία με μαθητές και γιατρούς που έρχονται κατά κύματα απ' όλη την Ελλάδα για να εγκατασταθούν στην νέα έδρα του δήμου.

Τέλος, στα γραφεία του Συλλόγου μας (στην Αθήνα) θα παρατεθεί δεξίωση για το ευχάριστο γεγονός, ενώ ο πρόεδρός μας θα ζητήσει επισήμως την ανακύρηξη του Ανθηρού σε "λαογραφική" έδρα του δήμου Αργιθέας.

Για το ρεπορτάζ
ο κΥνογράφΩς
(ο στηλο-κράτωρ του BBQnews - της τελευταίας σελίδας της ΦΒ)

ΥΓ: Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί προϊόν έντονης φαντασιακής προσπάθειας από μεριάς του κΥνογράφου και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Ας ηρεμήσουν οι τοπικοί άρχοντες... Ο κΥνογράφΩς δεν πάει για δήμαρχος!

ΥΓ2: Η φωτογραφία ανήκει στον Μενέλαο Παπαδημητρίου που θα τον αναδείξουμε σε επίτιμο λαογράφο των Βραγκιανών. Με την καλή έννοια, φίλε Μενέλαε! Πλάκα κάνουμε, μην γίνει παρεξήγηση.

ΥΓ3: Τα αποτελέσματα της απογραφής είναι αληθή... Τα Βραγκιανά πήραν την πρωτιά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα