Απάντηση Θανάση Οικονόμου στη Φωνή Βραγκιανιτών

Οι πολίτες ρωτούν, οι τοπικοί άρχοντες απαντούν... Ο έλεγχος συνεχίζεται, η Δημοκρατία κερδίζει!

Απάντηση στο ρεπορτάζ της Φωνής Βραγκιανιτών Καρδίτσας (Άνοιξη 2013) περί της "Αντιμισθίας των προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων" θέλησε να δώσει μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας Κωνσταντίνο Αγόρη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αργιθέας, Θανάσης Οικονόμου.

Όπως τόνισε ο ίδιος "η αντιμισθία που έχει οριστεί για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι 540 ευρώ μεικτά και περίπου 400 ευρώ καθαρά ανά μήνα"!

Μάλιστα ο ίδιος στη συνέχεια της επικοινωνίας, μας εξήγησε ότι έχει ζητήσει από το δήμο Αργιθέας να μην λαμβάνει την σχετική αντιμισθία από τις αρχές του 2013 ως το τέλος της θητείας του καθότι "επιδιώκω να καταθέσω αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πάρω την κύρια σύνταξή μου", όπως τόνισε...

Η αίτηση που κατατέθηκε στο δήμο πριν από πέντε ημέρες (και μία ημέρα πριν κυκλοφορήσει η Φωνή Βραγκιανιτών) παρουσιάζεται παραπάνω. Ο δήμαρχος Χρήστος Καναβός έκανε δεκτό το αίτημά του και του χορήγησε σχετική βεβαίωση (κάτω).

Τα πράγματα τώρα είναι απλά και η απάντηση (και προς τον κ. Οικονόμου) πρέπει να δοθεί από τον ίδιο τον δήμο Αργιθέας.

-Για ποιον λόγο το επίσημο αυτό έγγραφο (με τη μεγάλη σπουδαιότητα) περιλαμβάνει ανεπαρκή στοιχεία;
-Γιατί δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη ώστε να μην δημιουργούνται απορίες στους δημότες;
-Που τελικά πάει το υπόλοιπο ποσό από το κονδύλι που έχει οριστεί;

Όντας καλοπροαίρετοι θεωρούμε ότι το υπόλοιπο ποσό ΙΣΩΣ αφορά αντιμισθίες προέδρων ΤΟΠΙΚΩΝ συμβουλίων! Διαφορετικά δεν βγαίνει... Αναμένουμε, όμως, απάντηση από τους υπευθύνους του δήμου...

Περιμένουμε επίσης τον απολογισμό του 2013, που λογικά θα περιλαμβάνει μειωμένο το συγκεκριμένο κονδύλι τουλάχιστον ως προς την αντιμισθία που δικαιούται ο Θανάσης Οικονόμου.

Το μεγάλο κέρδος από αυτή την ιστορία είναι πως οι πολίτες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ενημερώνονται. Πως οι τοπικοί άρχοντες ΑΠΑΝΤΟΥΝ στα καυτά θέματα. 
Αναμένουμε απαντήσεις και στα άλλα ζητήματα που βάζει η ΦΒ. Αυτά της καθημερινότητας. Αυτά που απασχολούν και Βραγκιανίτες και Αργιθεάτες!

Σημείωση της σύνταξης:
Η ΦΒ οφείλει να υπενθυμίσει ότι το ρεπορτάζ της προήλθε από έρευνα στο Διαύγεια του Δήμου Αργιθέας και παρουσίασε τον προϋπολογισμο που ψηφίστηκε για το 2013.


Απόσπασμα προϋπολογισμού του Δήμου Αργιθέας με το επίμαχο κονδύλι 
Στον προϋπολογισμό αναφερόταν συγκεκριμένα: "Έξοδα Κίνησης Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων 90.000 ευρώ" και η Φωνή στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των πολιτών, που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρουσίασε και αυτό το στοιχείο χωρίς μάλιστα να γίνεται αναφορά στο όνομα του κυρίου Οικονόμου.

Όσες προσπάθειες κάναμε, μάλιστα, να επικοινωνήσουμε με τον Δήμαρχο -για να απαντηθούν αυτό καθώς και άλλα ερωτήματα- απέβησαν άκαρπες...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου