Με μεγάλη επιτυχία το αντάμωμα των Βραγκιανιτών στην Αθήνα!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Αγόρης με
τη γεν. γραμματέα Φωτεινή Χαντζή κατά το χαιρετισμό
"Ενωμένοι" με την Παράδοση και τους αργιθεάτικους σκοπούς οι Βραγκιανίτες!

Πιστοί στο ετήσιο αντάμωμά τους ήταν και φέτος οι Βραγκιανίτες των Αθηνών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δραστήριου διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας. Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο 30 Μαρτίου στην αίθουσα “Αγροτέρα”, προσέλκυσε πλήθος ξενιτεμένων χωριανών, Αργιθεατών και φίλων!

Το μήνυμα του Προέδρου του ΔΣ Κωνσταντίνου Αγόρη -κατά τον χαιρετισμό- έδωσε τον τόνο... “Ο σύλλογός μας επιθυμεί να επαναπροσδώσει σ' αυτή την εκδήλωση τα πρωταρχικά της στοιχεία. Σ' αυτό μας το αντάμωμα ελπίζουμε να κυριαρχήσει και πάλι η επανένωση των μελών και των φίλων, η σύσφιξη των σχέσεων, η ανάταση της ψυχολογίας και φυσικά η αναβίωση της Μνήμης για τον τόπο μας”!

Κι όντως, οι Βραγκιανίτες αντάμωσαν, συζήτησαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Στην κατάμεστη αίθουσα κυριάρχησαν τα χαμόγελα, η νεολαία και φυσικά το κέφι των μεγαλυτέρων. Παρά τα δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων ημερών (απώλειες συνανθρώπων τους) οι Βραγκιανίτες έδωσαν βροντερό παρόν σε μια γνήσια παραδοσιακή βραδιά με αργιθεάτικη ορχήστρα και ρυθμούς.

“Επιστροφή στις ρίζες...”
Το “δέσιμο” αυτό μόνο ως πρόσκαιρο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Στόχος του ΔΣ του συλλόγου αποτελεί η ενεργοποίηση όλων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, ενώ σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αγόρη “η επίλυση των όποιων προβλημάτων θα προέλθει αν βουτήξουμε και πάλι βαθιά στην ιστορία, στις αξίες και τις ρίζες μας. Αν ξαναδώσουμε και πάλι ο ένας το χέρι στον άλλον”!

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς μοιράστηκε η εφημερίδα του συλλόγου “Φωνή Βραγκιανιτών”, που σε κλίμα μαχητικό και αντικειμενικό αναδεικνύει όλα τα “καυτά” ζητήματα που απασχολούν αυτή την όμορφη γωνιά του Νομού μας. Η Φωνή έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ξέρει να διεκδικεί και να επιτυγχάνει προς όφελος των Βραγκιανιτών... Ελπίζει, δε, να αποτελέσει ισχυρό όπλο στα χέρια των τοπικών αρχόντων κατά τις όποιες διαπραγματεύσεις με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ή την κεντρική εξουσία.

Σημαντικές παρουσίες
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνα Σκόντρα, ο δήμαρχος Αργιθέας Χρήστος Καναβός, ο αντιδήμαρχος Αχελώου Βασίλης Καρανίκας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας, ο Αργιθεάτης αντιδήμαρχος Ζωγράφου και γραμματέας στο σύλλογο Αργιθεατών Αθήνας Ανδρέας Στεργίου, ο τέως πρόεδρος του συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας Λευτέρης Κάμπας και οι νυν αντιπρόεδροι Ευσταθία Πατσιούρα και Θανάσης Κωφός. Επίσης, παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των συλλόγων των χωριών της Αργιθέας, Λεοντίτου Δημήτρης Γρίβας, Θερινού Γιώργος Κατσιάνης, Στεφανιάδας Βασίλης Στεργίου, Μαράθου Κώστας Παπαγεωργίου και Γρυμπιανών Ελένη Κολομπάτσου, ο Λάζαρος Καραούλης πρόεδρος Καρδιτσιωτών Αττικής, ο Βασίλης Καψουράκης αντιπρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, ο Κώστας Γιαβρούτας πρόεδρος τοπικής κοινότητας Θερινού, ο Παναγιώτης Νικολάου πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μαράθου. Παρόντες ακόμη οι δημοσιογράφοι Βασίλης Τσιρογιάννης, Χρήστος Τσατσαρώνης και Κωστής Τσιάκαλος.
Μηνύματα απέστειλαν ο βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας Παύλος Σιούφας, ο δημοτικός σύμβουλος Αργιθέας Δημήτρης Παπακώστας και ο πρόεδρος των Απανταχού Καρδιτσιωτών Κώστας Κουσσαής.

Για την ιστορία, η ορχήστρα αποτελούνταν από τους Λάμπρο Κουσιωρή και Πόπη Καραμπά (τραγούδι), Νίκο Νάκο (κλαρίνο), Παναγιώτη Νικολάου (βιολί) και Φίλιππα Καραμπά (λαούτο).

Το ραντεβού των Βραγκιανιτών ανανεώθηκε για τον Αύγουστο στο χωριό, όπου ο σύλλογος διοργανώνει τα τελευταία χρόνια πλούσιο – πολυήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα! Και του χρόνου...

Οι επίσημοι στο χορό....
Η βουλευτής Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα
με τον Κωνσταντίνο Αγόρη
Ο Νίκος Ζάχος με την παρέα του στον χορό
Γέμισε ασφυκτικά η Αγροτέρα από Βραγκιανίτες και φίλους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα