Μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε!

Μετά από αυτό, συνεχίζουν να μιλούν...

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας,
χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!

Τις τελευταίες ημέρες ο σύλλογός μας δέχεται μια πρωτοφανή, αήθη και κατάπτυστη επίθεση από τα καταρρέοντα κέντρα εξουσίας των Βραγκιανών.

Η δημοσίευση σειράς θεμάτων μέσω της Φωνής Βραγκιανιτών, η καταγραφή της αγωνίας των χωριανών και η κινητικότητα των μελών του διοικητικού μας συμβουλίου φαίνεται πως έχουν ταρακουνήσει για τα καλά όχι μόνο τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και τους λίγους (ευτυχώς) εναπομείναντες "αυλικούς" τους!

Ας ξέρουν οι "κύριοι των καφενείων" πως δεν μας φοβίζουν οι χαρακτηρισμοί (πχ περί ελαφρότητας ή νεανικής επιπολαιότητας), που χρησιμοποιούν σε μια προσπάθεια μείωσης του συλλογικού κινήματος... Αντιθέτως, μας ατσαλώνει η πίστη των χωριανών στο έργο μας!

Δεν μας φοβίζουν οι απειλές περί μηνύσεων, που έχουν στόχο τον εκφοβισμό κάθε νέας και ανεξάρτητης φωνής... Αντιθέτως, μας επιβεβαιώνουν και μας κάνουν να θεωρούμε πως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος μιας τραγικής εποχής για τον τόπο. Ας ξέρουν, όμως, πως η δράση φέρνει αντίδραση και πως πιθανόν για κάποιους η χρονιά να κλείσει όπως άνοιξε! Με "καμπάνες"...

Η έκτακτη λαϊκή συνέλευση των Βραγκιανιτών μέσα στο Πάσχα με θέμα το νερό, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Επιδοκιμάζουμε και χειροκροτουμε την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που επέλεξαν οι Βραγκιανίτες και νιώθουμε υπερήφανοι για το επίπεδο των χωριανών, που διεκδικούν και παλεύουν για τα αυτονόητα! Για μείζονα ζητήματα δημόσιας Υγείας, που αφορούν τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους!

Αγαπητοί φίλοι, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας δεν πολιτεύονται και ως εκ τούτου δεν αντιπολιτεύονται. Αυτά τα "παιχνίδια" ας τα αναζητήσουν -οι λίγοι "γραφικοί" του χωριού- μόνο σ' αυτούς που βρήκαν ώρα να πολεμήσουν τους συνεργάτες τους, ενώ την ίδια ώρα κάνουν διερευνητικές επαφές μεταπήδησης από τον έναν συνδυασμό στον άλλον!

Και για να το ξεκαθαρίσουμε. Το θέμα του νερού το παρακολουθούμε στενά με τον δέοντα σεβασμό. Στηρίζουμε τους κατοίκους και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Λάζαρο Νάκο, στις όποιες αγωνιώδεις προσπάθειες κάνουν! Το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί από μια τοπική κοινότητα, που στερείται κονδυλίων ή λοιπών δυνατοτήτων. Περιμένουμε υλοποίηση των δεσμεύσεων Καρανίκα και φυσικά ενημέρωση για το ποιος του βάζει εμπόδια.

Αγαπητά μέλη, όλοι εμείς (ως νέοι άνθρωποι) γνωρίζουμε και υπηρετούμε με πίστη το ρόλο μας. Νιώθουμε τιμή για την υποστήριξη που μας προσφέρετε. Έχουμε αξιοπρέπεια και λόγο δυνατό. Δεν πρόκειται να σωπάσουμε... Όσο κι αν θέλουν κάποιοι "μικροί" στο μυαλό να μας μειώσουν, δεν θα το καταφέρουν!

Όσον αφορά τα περί τσιμεντοστρώσεων δρόμων και λοιπών "ανταποδοτικών οφελών" που κάποιοι επικαλούνται για να αποσπάσουν τη σιωπή μας, είναι τουλάχιστον αστεία και φανερώνουν την πολιτικής τους ανεπάρκεια. Ας θυμούνται, πρώτα, τούτο: ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!

Επιτρέψτε μου κι αυτά τα λίγα λόγια...
-Ντροπή σε όσους δεν σεβάστηκαν την απουσία μας από το χωριό, ούτε φυσικά τις Άγιες Μέρες πετώντας λάσπη αντί για συγγνώμες.
-Ντροπή σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ενδοοικογενειακά προβλήματα σε τρίτους για να διασώσουν τη θέση τους.
-Ντροπή σε όσους δεν σεβάστηκαν τις ανάγκες ενός ιερέα, που υπηρετεί δύο ναούς, κρατά ανοιχτές δυο ενορίες, είναι μόνιμος κάτοικος Βραγκιανών και τρέχει (συνήθως με τα πόδια) για να βρεθεί δίπλα σε κάθε χωριανό και τις ανάγκες του! Για να κάνει ένα μνημόσυνο, μία κηδεία ή να προστρέξει σε όποιον έχει ανάγκη συμπαράστασης! Με την ίδια λογική οι κάτοικοι του κέντρου των Βραγκιανών, που έχουν άσφαλτο ως την πόρτα τους, θα έπρεπε να πίνουν μολυσμένο νερό νυχθημερών και να προσκυνούν για την μεγάλη... τύχη τους. Και φυσικά, οι κάτοικοι από τα Νεοχώρια να μην φωνάζουν για τις περικοπές των συντάξεων, μιας και το κράτος φρόντισε πριν χρόνια να τους φτιάξει γέφυρα "υπερ-λουξ" στα Ποταμάκια!
-Ντροπή για την κατηφόρα στην οποία μας έχετε οδηγήσει...
-Ντρόπη που καταντήσατε τα Βραγκιανά, "συνοικία" του νέου δήμου Αργιθέας!

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Καλά ξεμπερδέματα σε όσους έπαιξαν με την υγεία μας...
Καμία ευθύνη δεν πρόκειται να "καεί" μέσα στη μαύρη νύχτα!

Με τιμή,
Κωνσταντίνος Αγόρης
Πρόεδρος ΔΣ Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας

ΥΓ: Τουλάχιστον κάποιοι έχουμε το επίπεδο να ομιλούμε δημόσια, με ανοιχτά χαρτιά και στον κατάλληλο χρόνο... Όχι άλλα λόγια στα τηλέφωνα κι άλλα στα καφενεία...
ΥΓ2: Περισσότερα στη Λαϊκή Συνέλευση του Αυγούστου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 22 Φεβρουαρίου το γλέντι των Βραγκιανιτών / 4ο χλμ Βάρης - Κορωπίου (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ)

Η Μεγάλη Νύχτα στην Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου

"Η Μεγάλη Νύχτα" των Βραγκιανιτών στην Καρδίτσα